Logo

מהן תקן HACCP ולמי הוא רלוונטי?

בתקופה האחרונה אנו עדים להתעניינות ערה בכל הנוגע לתקן ה – HACCP. גולשים רבים מבקשים לדעת מהו התקן המדובר? מתי הוא נכנס לתוקף? ומי צריך ליישם אותו? מדריך זה עולה לאתר, כדי לעשות סדר בנושא ולרכז את כל המידע הרלוונטי עבר המתעניינים. הישארו כאן ותצאו עם כל התשובות הדרושות לכם.

 

נעים להכיר – תקן HACCP

התקן המדובר נכנס לתוקפו בשנת 2020 כחלק מחוק ההגנה לבריאות הצרכן של מוצרים שעונים על הקריטריונים הבאים:

  • מוצרים מן החי
  • בתי קירור לאחסון של בשרים, עופות ודגים

אלה מחויבים לעבור הסמכה של התקן המדובר ולהטמיע תוכנית בטיחות מזון במקום העבודה. יישום הליך זה יוביל בסופו של דבר לקבלת רישיון יצרן, כך שהם יוכלו להמשיך לעבוד כרגיל. אחרים שלא יעמדו בדרישות של החוק, ייאלצו לסגור את שעריהם, היות ואלה לא יורשו לשווק את המוצרים שבידיהם.

תקן HACCP

מה המטרה של התקן?

יש סיבה שתקן HACCP נכנס לחוק. זו העת לגלות שזה מבוסס על 7 עקרונות מרכזיים שמטרתם לבקר את בטיחות המזון, כדי שאנחנו, הצרכנים, נוכל לצרוך מזונות בטוחים לאכילה. השיטה שבאמצעותה מתבצע הבירור מצריכה בדיקה מעמיקה שעוקבת אחר הליך הייצור כולו. כלומר, החל מבדיקה של חומרי הגלם וכלה בבירור של המוצר הסופי שעתיד להגיע לצרכנים. כך מתאפשר לבחון ולשלוט על סיכונים שעשויים להשפיע על בריאותנו. בעגה המקצועית נהוג לכנות את תרחיש זה כ – HAZARD. כלומר, סכנה שבאה לידי ביטוי באמצעות חומר או מצב כלשהו שעשוי להוביל לסכנה בריאותית.

 

בדקו האם HACCP רלוונטי עבורכם

חוק ההגנה על בריאות הציבור רלוונטי לכל העוסקים בתעשיית המזון. מדובר לצורך הדוגמא בתחומי העיסוק הבאים:

  1. חברות הפצה של מזון, סיטונאים וקמעונאים: חברות שמפיצות מוצרי מזון באמצעות משאיות רגילות ו\או משאיות קירור
  2. מסעדנות: בתי קפה, עגלות קפה ומסעדות שמגישות מזונות מסוגים שונים
  3. מפעלי מזון: מפעלים שמעבדים מזונות, מייצרים או אורזים אותם
  4. חוות גידול: חוות חקלאיות לגידול ירקות ופירות, דייגים ובעלי לולים

 

טיפ ליישום התקן

חברות וארגונים שעוסקים בתחום המזון יכולים להיות רגועים בכל הנוגע ליישום התקן. שכן, יש חברות שתפקידן לסייע בהסמכה לעבודה בשיטת HACCP. יצירת קשר עם חברה מסוג זה, תאפשר לכם לקבל ייעוץ והכוונה שיאפשר לקיים את העסק, בהתאם לתקנים הקבועים בחוק. נדגיש שכדאי לערוך בירור טרם הפנייה, כדי שתוכלו להיות בטוחים שמדובר בחברה מומלצת שתבצע את ההליך על הצד הטוב ביותר.

 

מילים אחרונות לסיום

תקן HACCP משמש כשיטה לניהול בטיחות מזון, במטרה לזהות, להעריך ולבקר סיכונים שונים שעשויים לבוא לידי ביטוי לעיתים בהליך ייצור המזון. שיטה זו מקטינה באופן ניכר את הסיכונים בתהליך הייצור וחשוב ליישם אותה באופן קפדני ככל הניתן, כדי לשמור על בטיחות הצרכנים.

HACCP

תוכן עניינים
אהבתם את מה שקראתם ? ספרו לחברים
כתבות נוספות שעלולות לעניין אתכם
מוצרים בריאים
צרו איתנו קשר