אם אתם מתמודדים עם התקרחות או דילול שיער, בטח עלתה במוחכם המחשבה על השתלת שיער. זו אחת הדרכים היעילות ביותר להחזיר עטרה ליושנה ולשפר משמעותית את המראה החיצוני. למזלנו, יש בישראל לא מעט מרפאות וקליניקות המתמחות בהשתלות שיער, והן מציעות מגוון שיטות להשגת התוצאה המיוחלת. בואו נעשה סדר ונסקור את סוגי ההשתלות העיקריים הקיימים, כדי לעזור לכם להחליט מה מתאים לכם.
FUT – השתלת תלוסי שיער
השיטה הוותיקה והמוכרת ביותר להשתלת שיער נקראת FUT. בשיטה זו, מוציאים רצועה של עור מאזור התורם בחלק האחורי של הקרקפת, שם השיער לרוב עמיד יותר בפני נשירה. את הרצועה חותכים לתלוסים זעירים (מעין אשכולות) המכילים כמה זקיקי שיער, ומשתילים אותם באזורים המדוללים או הקרחים. השתלת FUT נחשבת לשיטה אמינה שנותנת תוצאות מצוינות, אבל החיסרון העיקרי הוא שנשארת צלקת ארוכה וליניארית באזור התורם, שעלולה להיות בולטת אם מסתפרים עם תספורת קצרה מאוד. שוקלים לעבור השתלת שיער בישראל? לחצו כאן – https://www.dngmedical.co.il.
FUE – השתלת יחידות זקיקים
FUE היא השיטה הפופולרית כיום להשתלות שיער. בניגוד ל-FUT, כאן לא מוציאים רצועת עור שלמה, אלא קוצרים זקיקי שיער בודדים או ביחידות קטנות המכילות כמה זקיקים צמודים. את הקצירה מבצעים בעזרת מכשיר עדין במיוחד שמנקב חורים זעירים סביב הזקיקים. היתרון הגדול הוא שלא נשארת צלקת בולטת, רק נקודות קטנטנות שבקושי נראות, גם אם מסתפרים קצר. מצד שני, ההחלמה לוקחת בדרך כלל יותר זמן, והתהליך ממושך ועדין יותר. השתלה בשיטת FUE מתאימה למי שרוצה את התוצאה הטבעית ביותר, בלי סימנים כמעט להתערבות כירורגית.
DHI – השתלה ישירה של זקיקי שיער
DHI היא למעשה וריאציה של שיטת FUE. גם כאן קוצרים תלוסים זעירים של שיער מאזור תורם, אבל במקום להשתילם בנפרד בחורים שמכינים מראש בקרקפת, מבצעים את ההשתלה במכשיר מיוחד כמו עט, שמאפשר להכניס כל תלוס ישירות לאזור המיועד. כך מצמצמים את הטראומה לעור הקרקפת ומגבירים את סיכויי ההישרדות של השתלים. השיטה הזו עדינה וממוקדת במיוחד, ומתאימה במיוחד לאזורים רגישים כמו הקו הקדמי של השיער וגבות.
השתלת שיער רובוטית
ההתפתחות הטכנולוגית לא פסחה גם על עולם השתלות השיער, וכיום ניתן לבצע השתלות בעזרת מכונה רובוטית, שמשלבת סריקה תלת-ממדית של הקרקפת ויכולת תכנון ממוחשבת להשגת התוצאה האופטימלית. המכונה מסוגלת לקצור ולהשתיל אלפי זקיקי שיער בפעולה אוטומטית מהירה ומדויקת, כאשר הרופא פשוט מפקח על התהליך. השיטה הזו עדיין נדירה יחסית בישראל ובעולם, אבל צפויה להפוך נפוצה יותר ככל שהטכנולוגיה תשתפר.
לסיכום
כפי שראינו, קיימים כיום סוגים שונים של השתלות שיער, שנבדלים זה מזה בעיקר במתודת הקצירה וההשתלה של תלוסי השיער. כל אחת מהשיטות – FUT, FUE, DHI, והשתלה רובוטית – מתאימה למקרים שונים ולהעדפות האישיות של המושתל. חשוב להיוועץ עם רופא מנוסה שיבדוק את מצב השיער ואת מידת ההתקרחות, ויסביר ביסודיות את היתרונות והחסרונות של כל אפשרות. בכל מקרה, עם ההתקדמות של הרפואה האסתטית, השתלות שיער הן פתרון זמין ויעיל שיכול לחולל שינוי דרמטי ולהקנות לכם מראה צעיר ורענן יותר.