בריא זה הכי טעים: 5 מתכונים בריאים לקיץ!

הקיץ הוא הזמן המושלם לאמץ מזונות טריים, תוססים ומזינים שמזינים את גופנו ומשאירים אותנו באנרגיה. בין אם אתם מתכננים פיקניק, מארחים ברביקיו או מחפשים ארוחות קלות ומרעננות, מאמר זה יספק לכם חמישה מתכונים טעימים ובריאים ליהנות מהם במהלך עונת הקיץ. מתכונים אלה עמוסים בפירות העונה, ירקות, חלבונים רזים ודגנים מלאים, ומציעים איזון מושלם של טעמים וחומרי מזון.

 

איזה כיף, הקיץ בא!

איזה כיף! הגיע הקיץ ואיתו מגוון ענק של פירות וירקות, תוצרת ארצנו הקטנה והשופעת. בין אם אתם אנשים של אבטיח, מכורים למלון או שבכלל הקטע שלכם הוא גמבה קראנצ'ית – כל אלה יהיו הכי טובים בקיץ. אז בואו נצלול ל – 5 מתכונים מושלמים לקיץ, שהם טעימים בדיוק כמו שהם בריאים ונסדר לכולנו קיץ בריא וטעים! למתכונים נוספים הכנסו לאתר של אמא בריאה.

אמא בריאה

סלט אבטיח ופטה

הסלט המרענן הזה משלב את המתיקות של אבטיח עם החמימות של גבינת פטה לפרץ של טעמים. פשוט חותכים לקוביות אבטיח טרי ומשלבים אותו עם גבינת פטה מפוררת, עלי נענע וטפטוף שמן זית. סלט זה לא רק מעניק לחות אלא גם עשיר בנוגדי חמצון, ויטמינים ומינרלים.

 

רכיבים:

– 4 כוסות אבטיח חתוך לקוביות

– 1 כוס גבינת פטה מפוררת

– עלי נענע טריים

– 2 כפות שמן זית

 

הוראות:

  1. מערבבים בקערת הגשה את קוביות האבטיח וגבינת הפטה המפוררת.
  2. קורעים כמה עלי נענע טריים ומפזרים אותם על תערובת האבטיח והפטה.
  3. מזלפים שמן זית על הסלט ומערבבים בעדינות לאיחוד.
  4. הגישו את המנה צוננת ותיהנו מהטעמים המרעננים של סלט האבטיח והפטה!

 

שיפודי ירקות בגריל

נצלו את שפע ירקות הקיץ על ידי צלייתם לשלמות. צור שיפודים צבעוניים עם מגוון ירקות כמו פלפלים, קישואים, עגבניות שרי ובצל אדום. מברישים אותם קלות בשמן זית, מפזרים את עשבי התיבול והתבלינים האהובים עליך וצולים עד לריכוך. שיפודי ירקות אלה לא רק מושכים מבחינה ויזואלית אלא גם מקור מצוין לסיבים, ויטמינים ונוגדי חמצון.

 

שיפודי ירקות בגריל:

רכיבים:

– ירקות מגוונים (פלפלים, קישואים, עגבניות שרי, בצל אדום וכו')

– שמן זית

– מלח ופלפל

– עשבי התיבול והתבלינים האהובים עליך

 

הוראות:

  1. מחממים את הגריל לחום בינוני.
  2. קוצצים את הירקות לקוביות או לפרוסות המתאימים לשיפוד.
  3. משחילים את הירקות על שיפודים, מחליפים סוגים שונים למצגת צבעונית.
  4. מזלפים שמן זית על השיפודים ומתבלים במלח, פלפל, ועשבי התיבול והתבלינים המועדפים עליכם.
  5. מניחים את השיפודים על הגריל ומבשלים כ-10-15 דקות, הופכים מדי פעם, עד שהירקות רכים ומעט חרוכים.
  6. מוציאים מהגריל ומגישים את שיפודי הירקות הצלויים הטעימים האלה כתוספת או כמנה עיקרית.

 

פלפלים ממולאים בקינואה

לארוחה ממלאת ומזינה, נסו פלפלים ממולאים בקינואה. מבשלים מראש קינואה ומערבבים אותה עם ירקות מוקפצים, כמו בצל, שום ותרד. מתבלים בעשבי תיבול, תבלינים ומגע של רוטב עגבניות לתוספת טעם. מכניסים את התערובת לפלפלים חצויים ואופים עד שהפלפלים רכים. מתכון זה מספק שילוב מאוזן של חלבון, סיבים וחומרי תזונה חיוניים.

רכיבים:

4 פלפלים (בכל צבע)

– 1 כוס קינואה מבושלת

– מגוון ירקות מוקפצים (בצל, שום, תרד וכו')

– רוטב עגבניות

– עשבי תיבול ותבלינים (אורגנו, בזיליקום, פפריקה וכו')

 

הוראות:

  1. מחממים את התנור ל- 190°C.
  2. חותכים את הפלפלים לשניים ומסירים את הגרעינים והקרומים.
  3. מערבבים בקערה את הקינואה המבושלת, הירקות המוקפצים, רוטב העגבניות ועשבי התיבול והתבלינים.
  4. מזלפים את תערובת הקינואה לתוך כל חצי פלפל, ממלאים אותם עד שהם ארוזים.
  5. מניחים את הפלפלים הממולאים על תבנית אפייה ומכסים בנייר אלומיניום.
  6. אופים 25-30 דקות, או עד שהפלפלים רכים והמלית מחוממת.
  7. מניחים להם להתקרר מעט לפני ההגשה. תיהנו מהפלפלים הממולאים בקינואה מלאי הטעם האלה!

 

עוף לימון בגריל

צלייה היא שיטת בישול פופולרית במהלך הקיץ, והמתכון הזה מוסיף פרץ של טעם לחזה עוף רזה. מרינד חזה עוף בתערובת של מיץ לימון, שמן זית, שום ועשבי התיבול האהובים עליך כמו רוזמרין או טימין. צולים עד בישול, ומגישים לצד ירקות בגריל או סלט טרי. מתכון זה מציע מנה בריאה של חלבון וויטמינים תוך שמירה על הארוחה קלה ומשביעה.

עוף לימון בגריל

רכיבים:

– 4 חזה עוף ללא עצמות וללא עור

– מיץ מ-2 לימונים

– 2 כפות שמן זית

– 2 שיני שום, קצוצות

– עשבי תיבול טריים (רוזמרין, טימין וכו')

– מלח ופלפל

 

הוראות:

  1. טורפים בקערה את מיץ הלימון, שמן הזית, השום הטחון ועשבי התיבול הטריים הקצוצים.
  2. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
  3. מניחים את חזה העוף בכלי רדוד ויוצקים עליהם את המרינדה תוך ציפוי אחיד.
  4. מכסים ומכניסים למקרר לשעה לפחות או לילה למרינדה.
  5. מחממים את הגריל לחום בינוני-גבוה.
  6. צולים את חזה העוף כ-6-8 דקות לכל צד, או עד שהם מגיעים לטמפרטורה פנימית של 165°F (74°C).
  7. מוציאים מהגריל ונותנים לעוף לנוח כמה דקות לפני ההגשה. תיהנו מעוף עשב לימון בגריל עם תוספת של ירקות בגריל או סלט טרי.

 

פרפה יוגורט ופירות יער

התפנקו עם פינוק מתוק מבלי לוותר על הבריאות על ידי הנאה מפרפה יוגורט פירות יער. שכבת יוגורט יווני עם מגוון פירות יער טריים שנקטפו, כגון תותים, אוכמניות ופטל. מוסיפים מעט גרנולה או אגוזים לקצת קראנץ' ומטפטפים נגיעת דבש לתוספת מתיקות. פרפה זה לא רק טעים אלא גם עשיר בנוגדי חמצון, פרוביוטיקה וחומרי תזונה חיוניים.

 

רכיבים:

– יוגורט יווני

– מגוון פירות יער (תותים, אוכמניות, פטל)

– גרנולה או אגוזים

– דבש (לא חובה)

 

הוראות:

  1. בכוס או קערה, שכבו בתחתית כף יוגורט יווני.
  2. הוסף שכבה של פירות היער האהובים עליך.
  3. חוזרים על השכבות עד למילוי הכוס או הקערה, ומסיימים בשכבת פירות יער מעל.
  4. מפזרים גרנולה או אגוזים מרוסקים מעל השכבה הסופית של פירות יער לתוספת קראנץ'.
  5. מטפטפים נגיעה של דבש על הפרפה אם רוצים.
  6. מגישים צונן ונהנים מפרפה יוגורט פירות יער מענג ומזין זה!

 

סיכום

אכילה בריאה בחודשי הקיץ לא אומרת להתפשר על טעם או הנאה. המתכונים שהוזכרו לעיל מציעים שילוב מענג של טעמים ומרקמים תוך שילוב מרכיבים עשירים בחומרים מזינים. חבקו את התוצרת השופעת של העונה והתנסו בטעמים שונים כדי ליצור מתכוני קיץ בריאים משלכם. תעדוף פירות טריים, ירקות, חלבונים רזים, דגנים מלאים ושפע של לחות כדי לשמור על הגוף שלך הזן ואנרגיה לאורך כל עונת הקיץ. בחרו בחירות בריאות והתענגו על הטעימות של הקיץ!

עוף לימון בגריל

תוכן עניינים
אהבתם את מה שקראתם ? ספרו לחברים
כתבות נוספות שעלולות לעניין אתכם
מוצרים בריאים
צרו איתנו קשר